Antyrakowa kiszona kapusta

W zimę każdy, kto dba o zdrowie, powinien docenić kapustę kiszoną i ogórki. Dietetycy, gastrolodzy i inni lekarze różnych specjalności zalecają te produkty jako doskonałe źródło nie tylko wielu witamin i minerałów, ale także jako doskonały środek odbudowujący florę bakteryjną w jelitach. Jedzmy więc te specjały i niech nam wyjdą na zdrowie!

Anna Zalech

Kapusta kiszona wzmacnia układ odpornościowy i mięśnie, pomaga w odchudzaniu, obniża poziom cholesterolu, działa witalizująco i odmładzająco, pobudza wzrost komórek. Badania potwierdziły również jej działanie antyrakowe.

Kapusta kiszona to naturalne źródło witaminy C wzmacniającej cały organizm oraz „dotleniających” witamin z grupy B. Ponadto zawiera witaminę E, a także ...

Drogi Czytelniku,

cały artykuł dostępny w wersji elektronicznej „Naszego Dziennika”